Teknoloji Ürününe Kredi Almak

teknoloji urunune kredi

Maddi açıdan ortaya çıkan ihtiyaçlarımızın çoğunluğu borçlardan kaynaklanırken, yeni bir ürün almak ya da kullanmış olduğumuz bir ürünün tamiri için de paraya ihtiyacımız olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle yeni bir cep telefonu almak isteyen kişiler için bu durum geçerlidir. Çünkü, birkaç sene öncesine kadar, kredi kartına taksitli bir şekilde cep telefonu alınabiliyorken, artık bu durum söz konusu değildir. Bu da, kişilerin yeni bir cep telefonu almaları önündeki engeldir.

Ama, büyük firmalar bu duruma da çözüm bulmuş durumdadır. Teknoloji mağazalarının anlaşma sağladıkları bankalardan, sizin adınıza kredi başvurusu yapılmakta ve onaylanması halinde de istediğiniz ürünü kolay bir şekilde alabilmektesiniz. Teknoloji ürününe kredi almak isteyenler için herhangi bir sınırlandırma da bulunmamaktadır. İsterseniz yeni bir telefon, isterseniz dev ekran bir televizyon ya da çamaşır makinesini bu yol ile kolayca alabilirsiniz.

Büyük mağazalardan alınan bu acil krediler, bazı durumlarda amaçlarının dışında da kullanılmaktadır. Bu durum, genellikle cep telefonu ya da bilgisayarlarda söz konusu olmaktadır. Ucuzlayan bir cihaz olduğunda başvurarak kredi usulü ile satın alınan ürünler, mağazadan çıkıldıktan hemen sonra farklı bir mağazaya satılmaktadır. Bu aynı şekilde internet üzerinden de gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı, finansman ihtiyaçlarınız için bu yola da başvurabilirsiniz.

Mağazalarda yapılan bu kredi başvurularında, sizden bir kısa mesaj göndermeniz istenmektedir. TC kimlik numaranızın yazılarak gönderilecek bu kısa mesajda, bankaya adınıza bir kredi başvurusu yapılmakta ve birkaç saniye içerisinde de sonuç cep telefonunuza gelmektedir. Eğer, kredi başvurunuz onaylanmışsa, dilediğiniz şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Telefonunuza kredinizin onaylandığı ile ilgili mesaj geldiğinde, bir yandan da özel kodlar gönderilecektir. Bu kodlar sayesinde, kasaya geldiğinde hiçbir ücret ödemeden ürünlerinizi teslim alacaksınız. Fakat, dikkat edilmesi gereken bir konu vardır.

Teknoloji ürününe kredi alırken, hangi bankadan başvuru yaptığınıza dikkat etmelisiniz. Eğer, bulunduğunuz şehirde şubesi olmayan bir banka ise, bu durumda bir kez daha düşünmelisiniz. Çünkü, ödeme işlemini farklı bir bankanın atm noktasından yaparken de internet üzerinden borç öderken de komisyon ödemek zorunda kalabilirsiniz.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir