Senetsiz alacak nasıl tahsil edilir? Son yıllarda, borç olarak verilen paranın ya da müşterinin senetsiz yaptığı alış verişlerde, alacaklıların paralarını geri alabilmesi için bazı düzenlemeler yapılmıştır. Her ne kadar iş yerleri elden taksitli, senetsiz alışverişe imkan tanımalar da bu konuda bazı tanıdık müşterilerine yardımcı olabilmek için, sözlerine güvenerek, böyle bir işe girebiliyorlar. Fakat, verilen sözler yerine getirelemediği takdirde, yardımcı olmak için borç veren taraf madur duruma düşüyor ve bu konuda yasalara güvenerek, borçlarını geri tahsil etmek istiyorlar.

Senetsiz borçlar nasıl alınır? Bu alış verişin en zorlu tarafı ise, borçludan senet alınmamış olması ya da senetin kaybedilmiş olması. Size borcu olan kişiden, bunu ibraz edeceğiniz bir belge yoksa, borcunuzu nasıl tahsil edebilirsiniz? Öncelikle bunun ile ilgili, konunun uzmanı bir avukata danışmanızda fayda olacaktır. Yasal gereği, yerine getirmeniz gereken yükümlülükler ile alakalı olarak, sizi yönlendireceklerdir.

Bunun dışında 2500 Türk Lirası’na kadar olan borçlarda, mahkemeler, güvenilir bir tanıkla, borcunuzun tahsili için onay verebilir, ancak; yasalar gereği, 2500 Türk Lirası üzerindeki borçlar için senet ya da resmi evrak ibrazı zorunlu kılınmıştır. Bu yüzden, bu tutar ve üzerindeki borçlar için, borçludan, senet almanız gerekmektedir. Bunun dışında, avukatlardan alabileceğiniz yönlendirmeler için, ayrıntılı bilgi almak isterseniz, sorununuz ile birlikte, yazımızın altındaki yorum bölümüne mail adresinizi ve talebinizi belirtmeniz yeterli olacaktır.