Banka Borçları Ne Zaman İcraya Düşer?


para lazım koş bankaya al para, git bankamatiğe çek kredi kartından dur bakim bi ek hesabım vardı oradan biraz çekeyim derken bir bakmışsın ki borçlar çoğalmış kredi taksiti bir yandan kart ekstre borcu da geldi zaten ek hesap zaten daha ilk günden sıfırlandı…. e bari kredi çekeyim borçları bir yerde toplayalım bir iki defa bunu da yaptık ve hazin son artık tıkandı banka kredide vermiyor eş dost zaten belli sonuç Allah Kerim.

İş bu noktaya geldiğinde insanı en çok tedirgin eden durum icraya düşmek özetle avukat ve ardından gelecek olan icra durumu şimdi size banka borçları yani kredi, kredi kartı varsa ek hesap borçları ne kadar sürede icraya düşer sorusuna sırayla izah etmeye çalışalım.

Şimdi borcunuz ister bireysel kredi olsun, ister kredi kartı borcu yada bir ek hesap olsun süreçler aynıdır onun için hepsini tek başlık olan banka borcu başlığı ile izah edeceğiz.

Banka borçları aylık düzenli ödendiği sürece banka ile bir sorunuz yok demektir. hatta bir ay ödeme aksaması da olsa yine bu fazlaca bir sorun teşkil etmeyecektir hatta bir çok tüketici bireysel kredi taksitlerini 1-2 taksit geriden ödeyerek gelmektedir yine kredi kartı özelinde asgari ödemesi yapıldığı sürece de kesinlikle yasal takibe düşmesi de söz konusu değildir zaten ek hesaplar maaş yatar faiz kesilir kalanı kullanmaya devan edersiniz.

Banka borcu art arda kesintisiz üç dönem ödenmez ise borç bankanın takip biriminde devredilir aslında ikinci dönemin sonunda size bankadan bir ödeme ihbarnamesi gönderilir ama takibe alınmaz ve size bir uyarı olarak iletilir.  Ancak dördüncü dönemde de ödeme olmaz ise kredi yani dört taksit peş peşe ödenmediği an borçlarınız bankanın avukatına düşmüş olur ve artık muhatabınız artık banka değil ilgili hukuk bürosudur.

Bundan sonra hukuk bürosu sizi arayacaktır, borcu ödeyin vs.. ardından İcra Müdürlüğü aracılığı ile size bir karar gönderilir ve yedi gün içerisinde borcun ödenmesi, istenir bu karar size tebliğ edildiği tarihten sonra 7 gün içinde itirazınız olmaz ise (itiraz borç size ait değilse, ödemiş iseniz veya yanlış bir durum söz konusu ise) İcra Müdürlüğü varsa maaşınıza 1/4 oranında kesinti için kararı işyerinize yollar, yine avukat talep etmiş ise taşınır taşınmaz tüm mallarınıza da şerh satılamaz şerhi düşülür. Borcunuz çok ise ve avukat alacağın tahsilinde sorun yaşayacağına inanırsa arabanıza konulan icraya ek olarak yakalama kararı çıkartıp aracınızı satışa çıkartabilir.

Bu tür nahoş durumlar ile karşılaşmamak için mutlaka hukuk bürosuna gidin ve avukat ile görüşün daha olmadı telefon ile görüşün borcu ödeyeceğinizi maaşınızdan kesildiğini vs derdinizi anlatın genelde banka avukatları bankayı temsil ettiği için sizin samimi önerilerinizi iyi niyetinizi değerlendireceklerdir. en azından taşınır veya taşınmazlarınız şerh konulmuş olsa da satışa çıkarılmadan çözülür.

Birde maaşım zaten yok, ev araba desen ne gezer zaten bana bir tebliğ ulaşmadı demeyin size icra kararı tebliği edilmemiş olması icrayı durdurmaz yada postacıdan kaçmanız sizi kurtarmayabilir. Yasal adresinize veya muhtarlığa tebliğiniz bırakılabilir. Bununla birlikte mal beyanında bulunmadığınız bahisle İcra Müdürlüğü sizin hakkınızda yakala kararı çıkartabilir ve Polis sizi tuttuğu gibi icra müdürlüğüne götürür gerçi orada malım mülküm maaşım yok dediğiniz an serbest kalırsınız.

İşin özü bu aklınıza takılan bir soru olursa yazı altında yorum olarak iletin cevaplamaktan yardımcı olmaktan memnun oluruz. Borçsuz ve bankasız günler dileğiyle…


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir